Den krämiga rödbetssalladen är ett måste på det svenska julbordet. Den brukar även ingå som pålägg till den klassiska köttbullemackan under julen. En vegansk rödbetssallad avviker inte så värst mycket från originalet utan har enkelt bytts ut mot en vegansk creme fraiche och majonnäs. Jag brukar använda min hemmagjorda majonnäs men det så klart även flera veganska alternativ tillgängliga på marknaden. 

Tillagningstid: 15 min
Antal portioner: 4


Ingredienser
3 stora röda kokta rödbetor, tärnad
1/2 rödlök, finhackad
1 dl mjölkfri creme fraiche
1/2 dl mjölkfri majonnäs
1/2 msk grovkornig senap
1 äpple, tärnat (valfritt)
Salt & peppar

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Tärna de kokta rödbetorna i fina små tärningar.
  • Rör ner i en skål tillsammans med creme fraiche, majonnäs och senap. Blanda vä och smaka av med salt & peppar.

In English

Vegan beetroot salad

The creamy beetroot salad is almost mandatory on the Swedish Christmas table. It is also one of the main ingredients on the classic meatball sandwich during Christmas. A vegan beetroot salad does not differ very much from the original but has simply been replaced with a dariry-free creme fraiche and mayonnaise. I usually use my homemade mayonnaise but of course there are also several vegan options available on the market.

Cooking time: 15 min
Number of portions: 4

Ingredients
3 large red boiled beetroot, diced
1/2 red onion, finely chopped into cubes
1 dl dairy-free cream fraiche
1/2 dl dairy-free mayonnaise
1/2 tablespoon coarse mustard
1 apple, finely chopped into cubes (optional)
Salt and pepper

Instructions

  • Peel and chop the onion. Cut the cooked beets into nice little cubes.
  • Add the vegetables in a bowl together with creme fraiche, mayonnaise and mustard. Mix together well and season with salt and pepper.

 

IMG_6381.JPG
IMG_6366.JPG

Comment