Jag älskar verkligen dragon och brukar odla den ute på min balkong om somrarna.  I den här "auberginesillen" gör den fräscha dragonen den här rätten helt oemotståndlig. Det är inte den mest klassiska sill-örten som dill eller gräslök men dragon passar lika bra för det & ger rätten en riktig somrig känsla.

Tillagningstid: 20 min + stå i kylen i minst 4 timmar
Volym: Räcker till 1 sillburk

Ingredienser
1/2 inlagd aubergine, se recept här
1 dl Oatly iFraiche
2 dl vegansk majonnäs
3 tsk grovkorning senap
1 kruka dragon, finhackad
Några droppar dragon vinäger (valfritt)

Gör så här

1- Blanda samtliga ingredienser i en bunke.

2- Rör ner auberginesillen och blanda väl.

3- Tappa upp i en ren glasburk och förslut. Låt stå i kylen i minst 4 timmar innan servering.


In English

Vegan Terragon herring

 

I absolutely adore the herb terragon and usually grow my own out on the balcony during the summer time. In this aubergine herring the distinct flavour from the terragon makes it irresistible. Its not the classic herring herb like dill or chive but it still gives the herring sauce a perfect summer touch.


Cooking time:
20 minutes + stand in the fridge for at least 4 hours
Volume: 1 large jar

Ingredients
1/2 aubergine herring, se recipe here
1/2 cup  Kite Hill yoghurt
0,8 cup vegan mayonnaise
3 teaspoons of minced mustard
50 grams of dragon, finely chopped
A few drops of dragon vinegar (optional)

Instructions
1- Mix all ingredients in a bowl.

2- Drain the aubergine in a colander removing all the spices. Stir in the aubergine and mix well.

3- Fill the terragon herring in a clean glass jar and seal. Leave to cool for at least 4 hours before serving.

vegansk dragonsill
Dragonsill.jpg

Comment