Efter påskfirandet i Uppsala avslutades helgen med en trevlig lunch på anrika Stationen. Stationen rekommenderas av White Guide och har snabbt blivit en självklar mötesplats för Uppsalaborna där par och familjer, unga och gamla samlas under ett och samma tak.

Stationen är en restaurang som ligger inhyst i Uppsalas gamla stationshus som ursprungligen uppfördes 1866. När den nya stationsbyggnaden höll på att byggas fick restaurangkedjan Svenssons Krogar i uppdrag att skapa en social mötesplats i den äldre byggnaden. År 2011 slogs dörrarna upp till restaurangen som hade delats in i tre delar; ett brasserie som tog inspiration av Paris, ett café som förflyttade en till Rom och en bar med äkta Londonpuls.

Vi landade i Rom-delen där lunch i form av sallader och mackor fyller menyn. Vill man enbart fika finns det goda espressos, cappuccinos och smarriga italienska bakverk. Här sitter man och njuter av den vackra koloniala inredningen som för en tillbaka till ett Rom under 1940-tal där sammetsgardiner, kristallkronor, mörka träbord och grönrutiga fåtöljer skapar ett elegant, mysigt och välkomnande intryck.

Det vegetariska lunchutbudet består av Bondallad för 99:- och Giardiniere Panini för 89:-. Det finns en separat lunchmeny som serveras vardagar mellan kl. 11.15-14.00 fast där inga köttfria alternativ går att finna. Jag beställde bondsalladen och blev inte besviken! En riklig portion av grillade grönsaker, matvete, chévre, oliver och rostade valnötter fyllde tallriken med en honung och dijon-dressingen som var helt ljuvlig.

Stationen finns omnämnd i White Guide 2016 under kategorin "God Klass". Den stora överraskningen var dock att ingen i personalen kände till detta eller ens visste vad White Guide var för något. Med detta sagt var servicen, maten och atmosfären över all förväntan.

Ett besök till blir det garanterat men då stannar jag nog till i Paris och njuter av en järvägsmiddag deluxe.

Adress: Olof Palmes Plats 6, Uppsala Öppettider: klicka här

Comment