Gillar du mat & film? Då är matfilmsfestivalen i Södertälje en perfekt kombo! Under två dagar blir det fullspäckat med intressant film där maten står i fokus. 

Filmfestivalen äger rum den 17-18 mars i Södertälje stadshus. 22 internationella kortfilmer och tre långfilmer med fokus på mat kommer att visas under festivalen. Ingår gör även smakprovningar, utställningar och föreläsningar om mat. Långfilmen the Lunchbox som visas lördag den 18 mars kan varmt rekommenderas och skildrar en vacker kärlekshistoria som utspelar sig i Bombay, Indien.

Ekologiskt och hållbart
Maten som serveras på plats fokuserar främst på ekologiska och hållbara matprodukter. Det är konceptet för den nya matfilmfestivalen som arrangeras av kultur- och fritidskontoret och EU-projektet MatLust. Under festivalen utses också årets mottagare av The Twisted Bun Award 2017

– Maten har en djupare innebörd än vad man kanske tänker sig, säger Michael Alonzo. Vad som är förvånande är hur mycket filmerna handlar om identitet. Mat är mycket mer än bara näringsämnen. Filmerna genomsyras i själva verket av kulturarv, det tycker jag är intressant.
— Michael Alonzo, arrangör

Filmpasset kostar 150 kronor och ger tillgång till samtliga filmer och en tallrik med smörrebröd. Producenter från hela Stockholmsområdet bjuder på provsmakningar av lokalt producerade råvaror. 

Hela programmet och mer information hittar du här

Kort om projektet Matlust
MatLust är en storsatsning på hållbarhet och lönsamhet för små och medelstora livsmedelsföretag i Stockholmsregionen. Företag som vill växa kan få kostnadsfritt stöd i form av affärsutveckling, innovationsutveckling, hållbarhet och möjligheter till produktutveckling i testkök och testbädd. Dessutom erbjuder MatLust temanätverk inom områden som förpackningslösningar, kvalitet & förädling, digitala lösningar, lean och specifikt för restauranger.

Comment