Idag lanserade Kung Markatta fem nya vegoprodukter som ska göra det lättare att laga vegetariskt även mitt i veckan. Produkterna kommer du hitta i kyldisken hos välsorterade Coop- och Icabutiker. 

Under alla mina vegetariska matlagningskurser som jag har hållit så har mina deltagare oftast en återkommande utmaning; svårigheten att hitta tiden och inspirationen att stå och tillaga en vegetarisk måltid mitt i veckan- efter kanske en lång dag på jobbet, med hämtning av barn osv..

Inforuta
Proteinhalt:
23-29 g per 100 gram
Fetthalt:  14-15 g per 100 gram
Typ av protein: tofu & vetegluten
Innehåller palmolja: nej
Innehåller gluten: Ja
100% vegansk: Ja

Visst finns det redan ett flertal vegoprodukter på marknaden idag som erbjuder färdiga korvar, schnitzlar, "kött"bullar, "kyckling" filéer,  vego-pulled pork och så vidare. Kung Markattas fyra vegetariska produkter är däremot helt ekologiska vilket de flesta produkterna som jag hittills har använt inte är. Här kan du välja mellan vegonuggets (som ersätter kyckling eller fisk), vegostrimlor (ersätter kyckling, kebab & fläsk) & rökta och milda vegokorvar (ersätter fläskkorv). 

Vill du hitta recept som innehåller dessa fyra produkter så besök Köket.se och inspireras av femton vegetariska recept

Kommer jag själv att ge dessa produkter en chans? Svar ja. Jag uppskattar Kung Markattas tofu redan och gillar det ekologiska konceptet.

- Vi ser det här som ett bra komplement till våra övriga 270 ekologiska produkter. Och vi tycker det är positivt om vi kan göra det enklare för människor att laga vegetariskt även mitt i veckan.
— säger Maria Andersson. 
 Vegostrimlor som funkar utmärkt som substitut till pulled pork eller chicken fajita

Vegostrimlor som funkar utmärkt som substitut till pulled pork eller chicken fajita

samlingsbild kyld vego (2).jpg

Comment