Havreflarn är super enkla att göra och tar inte särskilt lång tid. Servera dem till fikat eller dekorera din dessert med ett flarn för att smaka den där härliga krispigheten. Det här receptet på havreflarn är växtbaserat och helt äggfritt. Margarinet har bytts ut mot ett vegetabiliskt och mjölken mot mandelmjölk.

Tillagningstid: 20 minuter
Antal:
20

Ingredienser

150 gram smör eller margarin
2 dl havregryn
2 dl strösocker eller stevia
2 dl vetemjöl
4 msk grädde eller mjölk
4 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader och smält matfettet i en kastrull.

  • Blanda i alla ingredienserna i en kastrull och rör ihop till en smidig och lite kladdig smet.

  • Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Obs! Inte för tätt, för de flyter ut

  • ganska ordentligt.

  • Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Låt sedan svalna.


IN ENGLISH


Vegan Oat cookies

These oat cookies are super easy to make and does not take very long time to prepare. Serve them to your “fika” or decorate your dessert with them. This recipe for oat cookies is plant-based and completely egg-free. The butter has been replaced for a non-dairy version and I’ve used almond milk instead of traditional milk.

Cooking time: 20 minutes
Number of cookies: 20

Ingredients
150 grams non-dairy butter
2 dl oatmeal
2 dl caster sugar or stevia
2 dl wheat flour
4 tablespoon non-dairy cream or milk
4 tablespoon light syrup
1 teaspoon baking powder

Instructions

  • Set the oven at 200 celsius degrees.

  • Melt the butter in a saucepan.

  • Mix all the ingredients in a bowl and stir into a smooth batter.

  • Pour the cookie batter on a baking sheet forming 20 thin cookies.

  • Bake in the middle of the oven for about 10 minutes. Then let it cool.

havreflarn.jpg

Comment