Ingredienser
2 förpackningar halloumi
2 dl pankoströbröd
2 dl vetemjöl
2 ekologiska ägg alt. No egg (äggfritt alternativ) 
Salt och peppar
Rapsolja för stekning
Salsa
2 förpackningar fryst mango
1/2 rödlök
1 kruka koriander
1/2 habanero
1-2 msk pressad lime
1/2 tsk salt
Tillbehör 1 förpackning vetetortillas Avokadoskivor

Det här är en rip off på fish tacos där mangosalsan är hämtad från Jonas Crambys kokbok Texmex från grunden. Här har du en rolig rätt för en varm sommarkväll när du är sugen på alternativt men enkelt texmexkäk. Friterad ost blir ofta lite mäktigt men med den syrliga och fruktiga salsan balanseras rätten perfekt.

Gör så här

Salsan
Tina upp den frysta mangon på låg temperatur i mikrovågsugnen.

Finhacka rödlök, koriander och chili.

Blanda med mangobitarna, pressa över lime och salta.

Halloumin
Skär halloumin i 2 cm tjocka skivor på längden.

Häll upp vetemjöl och pankoströbröd i varsin djup tallrik. Vispa äggen lätt och häll ner i en djup tallrik. Alternativt kan du använda äggsubstitutet No egg då du vispar ihop 2 tsk pulver med 4 msk vatten. 

Täck en halloumiskiva med mjöl och doppa sedan i ägg. Klä den sedan i ströbröd och lägg upp på ett fat. Upprepa tills alla halloumiskivor är panerade.

Hetta upp en djupbottnad stekpanna med med rapsolja. När oljan är tillräckligt het  (du kan testa genom att slänga i en liten brödbit och se om den börjar friteras) lägger du i 4-5 halloumiskivor och friterar dem cirka 2 minuter på varje sida. Lät dem rinna av på ett fat med hushållspapper.

Värm tortillabröden genom att steka dem i en panna utan olja i cirka 30 sekunder på varje sida. Ta sedan ett bröd och lägg på ett par hallouimiskivor och toppa med en rejäl klick mangosalsa.

Varsågod och njut!

mytaste.net

Comment