En krämig grön ärtsoppa går alltid hem som förrätt eller när du är sugen på en värmande soppa under en kylig höstkväll. Potatisen tillför det mustiga i denna soppa medan de gröna ärtorna & citronzestet ger den en fräsch & uppiggande smak.

Tillagningstid: 40 minuter
Portioner:
6

Ingredienser
1 purjolök, skivad
1 gullök, skivad
3 potatisar, fint tärnade
1 liter buljong
400 gram gröna ärtor
1 kruka gräslök
1/2 msk vitvinsvinäger
3 msk kokosgrädde
1/2 citron, juice + zest
Salt & svartpeppar
Olivolja, för stekning
Topping
100 gram pistagenötter, skalade och rostade
Finhackad gräslök

Gör så här

Hetta upp en gjutjärnsgryta med olivolja och fräs löken i cirka 10 minuter, under omrörning.

Tillsätt potatisen och sautera i ytterligare 10 minuter.

Slå på buljongen, salta och låt koka upp. Låt småkoka 10 minuter och rör sedan ner ärtorna i soppan.

Häll över soppan till en blender och tillsätt gräslök. Mixa slät och len.

Tillsätt vinägern, kokosgrädde, citronjuice + zest, salt och peppar och mixa några sekunder tills smakerna har blandats.

Garnera soppan med pistagenötter och finhackad gräslök.


Green pea soup

A creamy green pea soup always works as an appetizer or when you're craving a hot soup during a chilly autumn night. The potato gives a richness to the soup while the green peas & lemon zest enhance a nice freshness.

Cooking time: 40 minutes
Portions: 6

Ingredients
1 leek, sliced
1 yellow onion, sliced
3 potatoes, finely diced
1 liter vegetable broth
400 grams green peas, frozen or in room temperature
100 gram fresh chives
1 / 2 tablespoons white wine vinegar
3 tablespoons coconut cream
1 / 2 lemon juice + zest
Salt & black pepper
Olive oil, for frying
Topping
100 grams of pistachios, peeled and roasted
Fresh chives, finely chopped


Instructions

Fry the onions in olive oil for about 10 minutes, while stirring.

Add the potatoes and fry for another 10 minutes.

Add the broth, salt and bring to a boil. Let the soup boil for 10 minutes and then pour the peas into the soup.

Pour the soup into a blender and add the chives. Mix to a smooth consistency.

Add the vinegar, coconut cream, lemon juice + zest, salt and pepper and mix for a few seconds until the flavors have been mixed together.

Garnish the soup with roasted pistachios and finely chopped chives.

Grön ärtsoppa
Grön ärtsoppa

Comment