I måndags var jag ute på ett uppdrag i Örebro då jag höll en deldags-workshop på en vuxenutbildning för blivande kockar. 14 förväntansfulla studenter och 2 engagerade lärare väntade på mig på Virginska gymnasiet redo att kasta sig in i köket!

Jag är ju till vardags baserad i Stockholm men tar gärna uppdrag utanför Stockholm. Det kan vara alltifrån föreläsningar/workshops då jag pratar om vegetarisk mat, näringslära eller hur man äter klimatsmart till praktiska utbildningar hos vuxenutbildningar, gymnasieskolor och kockar i offentlig verksamhet. 

Matlagningskursen fokuserade på både vegetariskt och vegansk då hela arton rätter hann lagas under dagen! Kursen var uppdelad i 3 matlagningspass: baljväxter & nötter, Seitan & sojaprotein och Oumph/tofu/tempe/ost. Stor vikt låg på gourmeträtter när vegetabiliskt protein står i centrum. 

Studenterna hade alla möjliga bakgrunder, åldrar och kunskapsnivå men tog sig ann uppgifterna på lika stort allvar. Köket blev snabbt kokhett och koncentrationen var på max!

Känslan av att gå därifrån och veta att gruppen man just undervisat har blivit inspirerade och är supertaggade att laga ens rätter är obeskrivlig!

Comment