Rösti med cashewkräm, aljkaviar och hackad rödlök

Rösti med cashewkräm, aljkaviar och hackad rödlök

Förra veckan var det dags igen för GreenIsADreams matlagningskurser. Det var två kurstillfällen som var fyllda av skratt, inspiration, intressanta samtal och en massa ätande!

Under kursen Det gröna Mexico på onsdagskvällen kämpade en glad och fokuserad grupp på 12 personer med att göra majstortillas- från grunden. De lagade också fräscha och kryddstarka salsor, re-fried beans, guacamole och vegansk chipotle majonäs. Gruppen var en mix av personer som älskade mexikansk mat och par som nyligen blivit veganer.

IMG_3896.JPG

När man tillverkar majstortillas så använder man mjölet maseca. Det är ett majsmjöl som tillsammans med vatten bildar en deg som sedan formas till runda bollar. Bollarna åker sedan ner i en mexikansk tortillapress  och kommer ut som ett platt och tunt tortillabröd. 

I lördags hölls kursen Grön Mat- för vardags & fest med ett härligt gäng på 9 personer. Stämningen var på topp och hela gruppen var supertaggade på att sätta i gång med att laga mat! Deltagarna var främst par i olika åldrar som var eller ville bli veganer eller vänninor som var nyfikna på vegansk matlagning.

Här lagades det tacopaj, ärtpesto, paprikapersto, caesarsallad med oumph, belugalinssallad med rödbetor, scrambled tofu, grillad seitan mfl. 

Dagens avslutades med en härlig lunch följt av en choklad-och oreomousse och intressanta diskussioner om djurrätt, klimat- och hälsofrågor.

Nästa kursdatum är den 16 november då det är dags igen för det Gröna Mexico. Boka din plats via vårt formulär.