2017 har gått så himla snabbt! För mig har det varit ett spännande år som har fyllts med roliga matjobb, restaurangbesök, matresor, nya kunskaper, inspirerande möten och spännande utmaningar. Inte minst på den vegetariska fronten har det exalterande att få följa alla nya projekt, krogar & caféer och trender som följer en vego-linje. Här kommer en summering av mitt och GreenIsaDreams 2017!

Matlagningskurserna
I år har jag hållit i 37 kurser själv och över 450 personer har gått en kurs hos GreenIsDream! Bland mina temakurser har min mexikanska kurs, Vegomat-snabbt & gott, Vegomat för hela familjen och min veganska heldagskurs varit mest omtyckta. Jag har även haft ett gäng möhippor under sommaren, och så klart en mängd teambuildingkurser för bl a. Acne studios, Nordea, Röda Korset och Semic. 
Året har hållit ett väldigt högt tempo och samtidigt som matlagningskurser kräver väldigt mycket planering så är känslan obeskrivlig när man har haft ett gäng deltagare som gått därifrån glada och inspirerande. Det blir som ringar på vattnet. Dessa 450 personer som jag har träffat under året kanske kommer inspirera sin familj och vänner i sin tur! Kolla bildspelet med några av mina mest minnesrika kurser.

i maj valde Vegetariska Kockars Förening in mig som styrelsemedlem vilket kändes jätte kul. Det är ett nätverk för svenska vegetariska kockar som vill utbyta idéer, samarbeten och lyfta växtbaserad mat generellt. Under 2018 händer många roliga saker som vi sitter och planerar för fullt just nu!

Curry, Curry, Curry
Under 2017 har jag även jobbat mycket som konsult för Shanti-kedjan med bl a en matresa till London senast i oktober då vi tog emot det internationella priset för bästa Bengaliska restaurang på Curry Life awards. Som en del i att stärka Shantis varumärke och upplysa svenskar om bengalisk mat har jag skrivit massa recept, stått i Shantis kök och sett på när bengaliska matmagi skapas, studerat kryddor, fotograferat mat, skrivit menyer & varit på en massa vin-och ölprovningar. 

Nyligen startade jag i gång veggietown.seen sajt för foodies som bor i Stockholm eller som är på semester i Sverige. Veggietown ska du besöka om du vill ha tips på de bästa veganska eller vegetariska ställena i stan.

OBH Nordica, Oatly, Sveriges Radio, Speed8, Vassa Knivar, Travelfoodie, Eeatnow är bara några få av alla roliga projekt och samarbeten som inletts under året. Jag har dessutom jobbat som personal chef åt en amerikanska under hösten och försett henne med näringsrika och smarriga veganska rätter.

Utöver detta har jag ägnat ändlösa timmar åt att testlaga mat till kurser/menyer/blogginlägg, handla mat, marknadsföra GreeinIsaDream, möten, mässor & bokföring, och så klart hålla mig uppdaterad kring de senaste vego/- och mattrenderna genom läsa böcker, artiklar, lyssna på poddar och titta på dokumentärer. Jag gör det jag älskar helt enkelt :) Ses nästa år!!

IMG_7983.JPG

Comment