Delivore är det senaste tillskottet av veganska caféer i Stockholm och ligger på Hornsgatan 149. Ägaren till Delivore driver även Goodstore, en livsmedelsbutik med landets bredaste veganska produktutbud, som ligger tvärs över gatan från caféet.

Adress: Hornsgatan 149
Öppettider: mån-fre 11.00-18.00, lör-sön 11-17.00
Typ av mat: 100% veganskt. På menyn finns mackor, bagels, ett par sallader, kaffedrycker, bakverk och smoothies

Fiket har en amerikansk diner-profil med varma mackor, bagels, milkshakes och ett par sallader. Jag gillar att Delivore inte har ett hälsofokus som så många andra vegocaféer har utan här kan jag beställa en gräddig lakrits-milkshake, cheesecake och matiga smörgåsar.

Vi beställer in två av de tre sallader som menyn erbjuder: Jackie Fruity Caesar och Asian Noodle (119:-). Delivores tolkning av en caesarsallad är en bas på bulgur, salladsblad, rödkål och knapriga kikärtor. Jackfruit ersätter kycklingen och caesardressingen serveras separat i en liten skål. För en person som är van att äta en riktigt caesarsallad lever tyvärr inte Jackie Fruity Caesar upp till originalet. Jack fruiten är torr och har en sur bismak och bulguren tycker jag inte hör hemma i en caesarsallad. Visst, detta är en egen tolkning av caesarsallad men det är inte bara proteinet som inte levererar. Istället för brödkrutonger ligger två smala brödskivor som knappt går att tugga sig igenom eftersom de är så hårda. Dressingen smakar bra men borde ha tossats runt med salladen innan servering för att skapa en jämn krämighet. Min lunchkompis sallad smakade betydligt bättre med en kryddstark sesamdressing, edamame bönor och risnudlar som salladsbas. Salladen smakade fräscht med tydliga asiatiska smaker. Nöttofun var dock helt smaklös vilket är det största misstaget man kan göra när man tillreder tofu- att inte marinera den!

För att kosta 119:- tycker jag inte att salladerna borde ha brustit i både smak och konsistens. Delivores koncept gör mig dock nyfiken och det finns många fler rätter på menyn som jag skulle vilja testa. Ett nytt besök kommer definitivt att göras fast då blir det en macka- ingen sallad.

Läs mer om Delivore här