Ingredienser
250 gram färska champinjoner, grovhackade
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
320-400 gram sojabitar, i detta recept användes Hälsans Köks filébitar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk oregano
1 tsk chiliflingor
250 gram matlagningsgrädde, helst mjölkfri
1 dl vitt vin
2 tsk kinesisk soja
1 kruka persilja, finhackad
Olivolja, att steka i
Salt och peppar, efter smak
Valfri pasta

Här är svaret på en vegansk kycklingpasta som går hem hos alla i familjen. Det är en perfekt vardagspasta som inte tar mer än en kvart att tillaga. Den har dessutom få huvudingredienser men får en rik smak från kryddorna och syran från vinet och sojan. 

Antal: 4 personer
Tillagningstid: 15 minuter

Gör så här
Hetta upp en stekpanna med olja och stek lök och vitlök 3 minuter. Tillsätt sojabitarna och stek ytterligare 2 minuter på medelhög värme tills de fått lite färg.

Tillsätt champinjonerna i stekpannan och fräs 4 minuter under konstant omrörning. 

Rör ner kryddor, grädde, vin, soja och låt puttra medellåg värme i 10 minuter. 

Koka under tiden pastan och blanda sedan med pastan. Strö över persilja över den färdiga rätten.


Recipe in English

Mushroom pasta

Ingredients
250 grams of fresh mushrooms, roughly chopped
1 yellow onion, finely chopped
4 garlic cloves, finely chopped
320-400 grams of soja protein chunks, in this recipe I  used the brand Hälsans Kök's filébitar
1 teaspoon garlic powder
1 teaspoon onion powder
1 tsp oregano
1 teaspoon chili flakes
250 grams of cream, preferably milk free
1 dl white wine
2 teaspoons Chinese soya sauce
100 grams fresh parsley, finely chopped
Olive oil to fry
Salt and pepper, to taste
Optional pasta

Here is the answer to a vegan chicken pasta that will be enjoyed by everyone in the family. It's a perfect everyday pasta that does not take more than 15 minutes to prepare. It also has a few main ingredients but has a rich taste from the spices and the acidity from the wine and soya.

Number: 4 persons
Cooking time: 15 minutes

Instructions
Heat a frying pan with oil and fry onion and garlic 3 minutes. Add the soya chunks and cook for 2 more minutes on medium heat until they have a little color.

Add the mushrooms and fry 4 minutes while constant stirring.

Stir in spices, cream, wine, soya and let it simmer for 10 minutes on medium low temperature.

In the meanwhile, cook the pasta and then mix it with the sauce. Sprinkle the parsley over the finished dish and serve.

champinjonpasta_liggande.jpg

Comment