Adress: Cuesta de Abarqueros, 3, Granada, Spanien
Typ: vegansk
Prisklass: medel

Restaurang Paprika hittar man i El Albaicin- Granadas äldsta stadsdel med ringlande trappor och små vita gulliga hus. Insprängt i ett gammalt stenhus som ser ut att komma från antiken, och med en något spartansk uteservering, förmedlar Paprika en urban, ungdomlig och trendig känsla samtidigt som den andas Granadas gamla historia.

Spanien är ju inte direkt känt för sin vegetariska mat. Spanjorerna älskar sina lufttorkade skinkor Pata negra och Jamón Serrano, friterad fisk och kryddiga korvar. Om man gör lite research innan går det dock att hitta en hel del vegetariska/veganska restauranger i Andalusien som oftast har en ekologisk inriktning.

BeFunky_IMG_5399.jpg.jpg

I Granada finns det en lag som säger att en gratis tapas måste serveras för varje öl/vin man beställer. På Paprika serverades grillade polentabitar med ruccoladressing. Polentan var ganska smaklös men det syrliga från ruccolan räddade rätten. Till huvudrätt beställde jag in fajitatallrikar med seitanstrips, guacamole, paprikasås och basilikakräm, och rostad tofu med fikon-och dadelsås. Två fräscha rätter som genom seitan och tofu ersätter kött på ett innovativt sätt med fina smakkombinationer. Till efterätt delade vi på chockladtryfflar som nog var de godaste jag har ätit.

Besöker man Granada ska man definitivt besöka restaurang Paprika. Den tilltalar inte bara vegetarianer utan även de som äter kött. Det var definitivt den bästa restaurangen jag gick till under hela min vistelse i Spanien och nivån den håller är till och med svårt att finna i Sverige.

Comment