Ingredienser
Fullkornstortilla, 8 st
2 dl quinoa
1 burk kikärtor
3 vitlöksklyftor
1 liten rödlök, tunt skivad
2 msk olivolja
½ tsk flingsalt
200 g färsk spenat
2 dl cashewnötter
1 burk körsbärstomater, halverade
Avokadodressing
2 avokado
1 kruka koriander
1 limefrukt
1 dl crème fraiche
½ dl rapsolja
Salt & peppar

Antal: 4 personer
Tillagningstid: 30 min

Tidigare i veckan satt jag med i P4 Upplands studio och pratade om vegansk kost vid träning. En bit av klippet hittar du längre ner i receptet. Nu delar jag med mig av receptet jag bjöd radion på!

Det här är en härlig grön wrap som är sprängfylld med protein, fiber, omega 3, c-vitamin & kalcium. Om du tränar behöver kroppen dessa nyttigheter och är också perfekt för dig som är på språng!

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj bort spadet från kikärtorna under rinnande vatten i ett durkslag. Torka kikärtorna med hushållspapper. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Strö ut kikärtor och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och rosta i mitten av ugnen i 15-20 min.
Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.

Avokadodressingen:
Skala och kärna ur avokadon och placera i en mixer tillsammans med lime, koriander, crème fraiche, olja, salt & peppar. Mixa till en jämn dressing.

Hetta upp fullkornstortillan genom att steka den i en torr stekpanna i cirka 30 sekunder.

Fyll tortillan med quinoa, kikärtor, lök, tomater, några spenatblad och cashewnötter. Ringla över avokadodressingen.. Rulla ihop och ät!

Comment