Tillagningstid: 20 min
Antal: 6 personer

Toast Skagen är en av de vanligaste förrätterna i Sverige som har tydliga sommarsmaker av löjrom, dill, citron och skaldjur. Här är en vegansk variant då räkorna och löjrommen har ersatts med vegetabiliska räkor och tångkaviar.  Det är så likt Toast Skagen du kan komma i vegoväg! 

Gör så här
Halvera räkorna. Finhacka dill och rödlök. Blanda räkor, dill, rödlök, majonäs, gräddfil och juicen från en halv citron. Smaka av med salt och peppar.

Skär bort kanterna på formfranskan och stek brödskivorna i smör. De ska bli härligt gyllenbruna.

Servera skagenröran på brödskivorna och toppa gärna med tångkaviar och en dillkvist. Skär resten av citronen i klyftor och lägg vid sidan.

Ingredienser
1/2 påse tinade veganska räkor
1 rödlök, finhackade
1/2 kruka dill
1 dl vegansk majonnäs
1 dl Imat Frache, Oatly
1/2 stor citron
Salt & peppar
6 skivor vitt bröd, tex. formfranska
Smör för stekning
Tillbehör
Tångkaviar (orange)

Veganska räkor
Vegetabiliska räkor finns att köpa på butiken Goodstore i Stockholm och är en produkt från Kina av märket Gourmet's Vegi. De är gjorda på potatisstärkelse, vetefibrer, sojaproteinpulver
 

Comment