Veganska aiolifyllda champinjoner


Förra helgen hölls finalen i Melodifestivalen! Dagen till ära lagade jag till lite spansk tapas som vi bjöd våra gäster på. En höjdare som jag vill dela med mig av är mina veganska aioli-fyllda champinjonerna. Helt veganska också! Det bästa av allt var att ingen förstod att de var helt ägg-fria!

Gör så här

Rensa champinjonerna och gröp ur dess innanmäte. Placera på en långpanna med öppningen riktad uppåt. Ringla över olivolja och gratinera i 15 minuter i 200 grader tills champinjonerna har fått färg och är fyllda med vätska.

Låt champinjonerna svalna och häll bort vätskan.

Aioli Rör ner samtliga ingredienser förutom olja och tequila i en bunke. Blanda väl.

Droppa ner oljan lite i taget medan du mixar ihop röran. Mixa under konstant rörelse med en stavmixer tills en tjock vit kräm bildas. Smaka av med tequila, salt och peppar.

Placera ut champinjonerna på ett fat och klicka i aioli.

mytaste.net

Ingredienser
1 dl havredryck (Coop)
1 tsk ättika
3 msk citronvätska
2 vitlöksklyftor
1 msk tequila av finare kvalitet (tex. Patrón Anejo Tequila) 1,5 dl rapsolja
Salt och peppar
20-25 stora champinjoner

Comment