Vegansk omelett med kantarellstuvning


Ingredienser
Omelett

1 paket fast tofu
2,3 dl växtbaserad mjölk
2 msk arrowrot
2 msk b-jäst
2 msk kikärtsmjöl
1 tsk gurkmeja
1 tsk vitlöksklyftor
1 tsk lökpulver
1 tsk kala namak
Kantarellstuvning
200 gram trattkantareller
2 dl växtbaserad grädde
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 svampbuljong
Salt & peppar
1 kruka färsk persilja
Mjölkfritt smör, för stekning

Är det ens möjligt att göra omelett utan ägg?! Faktiskt, lösningen stavas tofu. Med arrowrot och kikärtsmjöl som binder, tofu som struktur, smaken från saltet kala namak och b-jäst, och färgen från gurkmeja- så är du nästan där! Serveras med en kantarellstuvning som får det att vattnat i munnen.

Tillagningstid: 30 min
Antal: 2 personer

Gör så här

Omelett

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smeten ska vara seg och inte allt för rinnig. Hetta upp en stekpanna med smör och häll ut ett lager med omelettsmet som täcker hela pannan. Grädda i 3-4 minuter tills stekytan har fått en gyllenbrun färg. 

Kantarellstuvning
Rensa svampen och låt svettas i stekpannan så att all vätska avdunstar. Ha i en klick smör och stek i ytterligare 2 min. Skala och skiva löken tunt. Stek löken separat från svampen i 3-4 min. Rör ner kantarellerna igen och tillsätt grädde, vinäger, nedsmulad buljongtärning, salt och peppar. Låt koka i hop på låg värme i cirka 5 min.
Bred ut ett lager med kantarellstuvningen på omeletten när den ligger kvar i stekpannan. Strö över persilja och vik sedan över ena änden av omeletten. 


How is it even possible to make an omelette without egg?! Well, the solution is mainly tofu. With the binding ingredients arrowroot and chickpea flour, the texture from the tofu, the flavour from the salt kala namak salt and nutritional yeast and the color from the turmeric- you're almost there! Served with a mouthwatering chantarelle stew.

Cooking time: 30 min
Number: 2 persons

Instructions

Omelette
Mix all the ingredients in a food processor. Make sure the batter isn't too loose.
Heat a frying pan with butter and pour a layer of omelette batter covering the entire pan. Bake 3-4 minutes until the frying surface has a golden brown color.
 

Ingredients
Omelette
1 pack of tofu
2.3 dl non-dairy milk
2 tablespoons arrowroot
2 tablespoons nutritional yeast
2 tablespoons chickpeas flour
1 teaspoon turmeric
1 teaspoon garlic powder
1 teaspoon onion powder
1 teaspoon of kala namak
Chanterelle stew
200 grams of funnel chantarelle
2 dl non-dairy cream
1 teaspoon of red wine vinegar
1/2 stock cube
Salt & pepper
100 gram fresh parsley
Non-dairy butter, for frying

Chanterelle stew
Clean the mushrooms and let it sweat in the frying pan until all liquid is absorbed. Add som butter and fry the chantarelles for about 2 min.

Peal and slice the onions thinly. Fry the onion separately from the mushrooms for 3-4 min. Stir down the chantarelles again and add cream, vinegar, crumbled stock cube, salt and pepper. Let it simmer on low heat for about 5 minutes.

Spread a layer with the mushroom stew on the omelette while remaining in the pan. Sprinkle over parsley and then fold over the other side of the omelette.

Omelett2.jpg
Omelett_liggande.jpg

Comment