Vegansk Korv Stroganoff


Ingredienser
2 påsar Hälsans Köks sojakorvar eller coctailkorvar
2 paket havregrädde Oatly iMat
2 dl vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 msk chilisås
1 msk ketchup
1 msk ekologisk buljong
1 tsk kinesisk soja
1 tsk chiliflingor
1-2 msk maizena
Rapsolja för stekning
Några kvistar färsk oregano Salt och peppar

Nu veganiserar vi! En av Sveriges vanligaste vardagsrätter funkar lika bra att tillaga utan animaliska produkter. Den går lika snabbt att tillaga, smakar snarlikt och är dessutom nyttigare utan att du märker det.

Gör så här

Skär ner korven i mindre bitar och bryn den gyllenbrun i en djup stekpanna med smör eller olja.

Hacka löken och vitlöken och rör ner i stekpannan. Fräs löken tills den är mjuk. 

Tillsätt havregrädde, vatten, buljong, tomatpuré, ketchup, chilisås, soja, chiliflingor och låt koka upp. Låt grytan småputtra i 10 minuter.

Red såsen genom att röra ut maizenan i lite kallt vatten och sedan häll ner i grytan. Smaka av med salt och peppar. Toppa med några kvistar färsk oregano.

Servera till ris eller matvete med en grönsallad.

mytaste.net

Comment