Vegansk Caesarsallad


Ingredienser
250 gram oumph
1 huvud romansallad
1 ciabattabröd
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
½ msk olivolja för stekning
25 gram vegansk parmesanost, riven
Dressing:
2 dl cashewnötter
1 msk senap
1 stor vitlöksklyfta, riven
1 tsk rödvinsvinäger
½ dl olivolja
6 msk växtbaserad mjölk
Salt & peppar

Idag  är det World Vegan Day! Och detta vill jag fira genom att bjuda på receptet till en grym vegansk caesarsallad. Ofta kan man beställa vegetarisk caesarsallad på restauranger och barer idag, men de veganska alternativet gapar fortfarande med sin frånvaro. Så nu kan du istället göra det själv och fira in dagen med dina vänner!
Receptet förekommer även på en av mina matlagningskurser, läs mer här om du vill gå en kurs i höst.

Tillagningstid: 40 min
Antal: 4 personer

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela brödet och fördela jämnt en pressad/riven vitlöksklyfta över. Ringla över olivolja och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter.

2. Dressingen
Blötlägg cashewnötterna i minst 30 min. Skölj cashewnötterna i ett durkslag under rinnande vatten. Rör ner i en bunke med senap, vitlök, vinäger, växtbaserad mjölk och oljor. Mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

3. Stek vegoproteinet i lite olja på medelhög värme tills bitar har fått en gyllenbrun färg.

4. Skölj romansalladen och bryt varje salladsblad i två bitar. Lägg i en stor skål och tossa runt med dressingen.

5. Bryt ciabattan i mindre bitar och strö över salladen. Toppa med vegoproteinet, och
riven parmesanost.

Caesarsallad_stående.jpg

Comment