Fröknäckebröd och ärtpesto


Ingredienser

Fröknäckebröd
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön (hela)
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl olivolja
1 1/2 dl majsmjöl
2 dl kokande vatten
1 krm flingsalt

Ärtpesto
3 dl tinade ärtor
4 msk solrosfrön
4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, grovt hackad
2 tsk torkad mynta
2 msk pressad citronsaft
Salt & peppar 

Fröknäckebröd är ett superbra sätt att få i sig antioxidanter, proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler, och nyttiga fetter. Dessutom är de glutenfria och låga på kolhydrater. Ärtpeston kan du blanda ner i din pasta, servera som tillbehör till grillrätterna eller ha på frukostmackan. 

Fröknäckebröd
Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda fröna i en bunke och tillsätt majsmjöl. Tillsätt olivolja och slå på det kokande vattnet. 

Bred ut ett tunt lager av smeten på en långpanna med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 70 min.
Låt svalna och bryt sedan fröknäcket i mindre bitar.

Ärtpesto
Mixa ihop alla ingredienser till en slät röra, med hjälp av en stavmixer.

Comment