Ingredienser
6 dl blötlagda mungbönor
2 vitlöksklyftor
1/2 riven gul lök
2 msk sesamfrön
1 tsk chiliflingor
1/2 tsk paprikapulver
1 dl färsk persilja
Salt och peppar

Dessa härliga biffar går att smaksätta på hundra olika vis och funkar att servera med alla möjliga tillbehör. Mungbönsbiffar med smak av ingefära och chili med tamarindsås och nudlar och mungbönsbiffar med tzatziki och klyftpotatis är några varianter jag brukar köra. Ikväll serverar jag mina biffar till råris och en crème fraiche-sås (Oatly iMat) med ajvar relish, citron och vitlök. Enkelt och gott!

Gör så här

Blötlägg mungbönorna i ett dygn. Ett tips är att blötlägga en hel förpackning och sedan frysa in i påsar (i 6 dl-portioner).

Mixa bönorna i en stor bunke och riv ner vitlök och gul lök. Tillsätt kryddorna, sesamfrön och blanda väl.

Forma till små platta biffar och stek i rapsolja i 2-3 minuter på varje sida.

Klart!

mytaste.net

Comment