Antal: 6 personer
Tillagningstid: 30 min+8 timmar

Ingredienser
250 gram fast tofu
1 fänkål
1 rödlök
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
4 cm stor kanelbit
10 hela kryddpepparkorn
10 kryddnejlikor
5 lagerblad

Matjessillen började inte ätas i Sverige förrän på 1900-talet och är en rätt som ursprungligen är holländsk. I denna 1-2-3 lag med klassiska matjessillskryddor ingår tofu, fänkål och rödlök. En vegetarisk twist som kommer bli en hit på midsommar.

Gör så här

Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, kryddnejlika, kryddpeppar och kanel i en kastrull. Låt svalna.

Ansa och hyvla fänkålen med en osthyvel. Skala och skär löken i tunna skivor.

Skär tofun i mindre bitar.

Varva tofubitar, rödlök och fänkål i en rengjord burk. Häll över lagen. Ställ i kylen och låt dra i minst 8 timmar.

mytaste.net

Comment