Julens krämiga currykikärtor


Antal: 4 personer
Tillagningstid: 35 min

Ingredienser
1 burk kikärtor
2 dl gräddfil eller Oatlys iMat Fraiche
2 äpplen
1 liten rödlök
1 ½ tsk curry
1 msk citronvätska
1 msk majonnäs
1 tsk chiliflingor
Salt och peppar

Den här ljuvliga röran har funnits med på vårt vegetariska julbord så länge jag kan minnas. Det är ett av mammas egna recept från tidigt 80-tal, då utländska kryddor och exotiska frukter blev populärt att experimentera med.

Gör så här
Skölj kikärtorna i ett durkslag och för över till en skål. Värm kikärtorna i mikrovågsugnen på högsta temperatur i cirka 30 sekunder. Pressa över citronvätska och curry och låt marineras i 15-30 minuter.

Finhacka rödlöken, kärna ur och skiva äpplena i små tärningar. Blanda med kikärtorna och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med chili, salt och peppar.

mytaste.net

Comment