Byt ut basilikan i din hemmagjorda pesto under julen mot vår härliga grönkål. Servera på julbordet eller lägg en klick pesto på ett gott kex och bjud gästerna på innan julmiddagen.

Ingredienser
5 dl färsk grönkål, strimlad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 dl mandlar, rostade
1 dl solrosfrön, rostade
2 dl olivolja
1 msk citronjuice
1 1/2 dl vatten
En nypa flingsalt & peppar

Antal: 8 personer
Tillagningstid: 15 min

Gör så här

Skölj grönkålen och dra bort de yttersta bladen från stjälken. Finstrimla och för över till en stor bunke. Skala och riv ner vitlöken.
Rosta mandlar och solrosfrön i en stekpanna utan matfett i cirka 2 min på medelhög värme. Häll ner i bunken och tillsätt övriga ingredienser.

Mixa allt i en matberedare eller med hjälp av med en stavmixer tills du får en jämn och krämig konsistens.

mytaste.net