Citronpasta med rostade valnötter


Antal: 4 personer
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser 
Pasta (jag använde bucatini pasta)
1 citron (saft+zest)
5 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 dl valnötskärnor
1 dl parmesanost (Vegustus ost No-Moo parmesan för veganskt alternativ)
1 knippe färsk persilja
Flingsalt och peppar

Somrig citrondoftande pasta som enkelt går att få matigare genom att tillsätta stekt halloumi eller Quorn. Serveras gärna till en grönkålssallad.

Gör så här

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka pastan al dente.

Riv zesten från en stor citron och pressa ur vätskan. Rör ner i en skål tillsammans med olivoljan. Tillsätt riven vitlök och parmesan. Salta och peppra.

Hetta upp en stekpanna och rosta valnötterna. Bryt sönder dem för hand till hälften så stora kärnor.

Blanda den färdigkokta pastan med såsen. Toppa med rostade valnötter och strö över hackad persilja.

mytaste.net

Comment