Vegosnack i P4 Uppland: håll dig frisk genom att käka vegetariskt!


Idag gästade jag P4 Upplands studio för att snacka om vegetarisk mat. Dagens tema var hälsa och hur du genom en vegetarisk livsstil håller dig friskare, piggare och mer harmonisk.

I Sverige har vår köttkonsumtion ökat med över 40% sedan 1990-talet och med över 50% globalt.
På senare år har vi dock hört tunga röster från bl a FN, Världscancerfonden och World Health Organization (WHO) rekommendera oss att dra ner på köttintaget och helt skippa charkuterier, såsom bacon, skinka, pastej och korv, då dessa produkter har visat sig vara cancer framkallande.  Nuförtiden rekommenderar också Livsmedelsverket oss svenskar att äta max 500 gram kött i veckan.

En vegetarisk kost minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, diabetes typ 2, högt blodtryck, höga kolesterolvärden och övervikt. 

Mer om detta kommer jag prata om på torsdag den 22/9 på Cafe & Co kl. 18.00. Läs mer om eventet här

Ett sammandrag av radiopratet och receptet hittar du i länken här under.